Благословен е Царят 

„Благословен Царят, Който иде в Господнето име! Мир на небето и слава във висините!“ – Лука 19:38

 

Благословен е Богът на цялата земя, нашият Спасител, Цар и Изкупител. Този, който е и предстои да дойде. Вечният Цар на славата. Лъвът и Агнето. Този, който ни гледа с милост и ни спасява всеки ден. Този, който ни обича с вечна любов. Славен в святост, страшен в хваление, вършещ големи чудеса. Алилуя!

 

Нека се покланяме и възхваляваме този велик Цар, който е наш Баща. Той е достоен през цялата вечност да бъде възхваляван. Той донесе помощ и мир на хората. Той донесе спасение, така че вече да не сме обвързани от греха. Той е Този, който вижда и прави.

 

Исус донесе спасение и сложи край на робството на човечеството. Всеки, който вярва в Него, сега има живот и живот в изобилие. Той донесе най-голямата слава на Отца. Поклонете се на Господа с мен!

 

Исус е всички тези неща и повече, но Той прие тази крехка форма и плът на човек. Той е Цар, всъщност Царят на царете, но семейството Му не беше богато. Те нямаха влияние или позиция в обществото. Исус е роден в Назарет, където не се е очаквало нищо добро. Той живееше толкова ниско и се сприятели с изхвърлените от обществото. Неговите ученици бяха рибари и бирници, хора, които никой не би избрал за нещо значимо. Той беше толкова приятен, че децата идваха при Него. Той не поиска величествен кон или каруца, за да влезе в Йерусалим; Избра си магаре. Той не злорадства, когато някои отказват да повярват в Него – вместо това Той плаче.

 

Исусе, ти си отвъд думите! Твоите планове са отвъд човешките, пътищата ти са съвършени. Присъединявам се към гласа си с всичките ви дъщери, които учат днес, за да въздават слава на всемогъщия Цар на всички небеса и земя. Твоето царуване е вечно. Нека всички ние продължаваме да се приближаваме все повече и повече до Теб.

 

С любов,

Ебос

 

Ebos Aifbouhokhan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подобни Библейски курсове

Получавайте актуализации на блога

Най-скорошен