Време за молитва

Време за молитва

Дълго време си мислех, че “успешният” молитвен живот ще изисква от мен да прекарвам часове с Господ. Мислех, че за да се моля наистина ефективно, трябва да съм по-добра и да отделя много време за молитва. Във въображението ми, здравословният молитвен живот означаваше, че никога няма да се разсейвам и ще бъда достатъчно дисциплинирана, за да премина през моя молитвен списък. Щях да пея псалми на хвала на Бога, без да ме прекъсват.

И все пак, колкото и да се опитвах, моят молитвен живот никога, никога не е изглеждал по този начин.

Може би причината е че имам четири деца или все забравям или се разсейвам. Или защото съм много заета с кариерата си. Истината е, че всеки от нас има свои собствени пречки да прекара време в молитва. Но аз съм тук, за да ви кажа, че здравословният молитвен живот не е просто възможен – той е необходим за християнския живот.

И така, какво се промени? Мога да ви кажа, че това не бяха мои външни обстоятелства; това беше начинът, по който гледах на молитвата.

Вместо да се фокусирам върху официални, дълги молитви (които са невероятно ценни), започнах да се фокусирам върху провеждането на множество честни разговори с Отца през целия ден. Молех се с децата си сутрин преди училище и вечер преди лягане. През целия ден развих навика да говоря с Бог за различни неща. Понякога Му благодарих или Го хвалех, когато видях красив залез. Друг път съм говорила с Него за неща, които ме вълнуват. Понякога се молех чрез Писанието с отворена Библия, друг път говорих с Него в колата.

Но това, което се промени най-много, беше, че започнах да гледам на Бог Отец като на баща, който просто очаква с нетърпение разговори с Неговото дете, а не като Цар, който изисква съвършена жертва.

Изключително съм щастлива, че имам земен татко, който много обича Исус и беше страхотен баща за мен и брат ми. Но, за съжаление, живеем в два различни щата, така че, за да останем свързани, баща ми и аз провеждаме няколко разговора през седмицата. Понякога това е бързо телефонно обаждане, докато изпълнявам задачи. Друг път му се обаждам, когато съм вкъщи и имам време и мозъчно пространство за дълъг разговор. Но въпросът е, че баща ми обича да чува от децата си и не е нужно да идвам при него заедно с перфектния разговор, планиран, за да общувам с него.

Пол Милър в “Живот с молитва” го казва по следния начин: „Молитвата е да молиш Бог да се въплъти в живота ти… Със сигурност знаем, че той мие краката. Така че вярвайте на Исус. Попитай го. Кажи му какво искаш. Напиши молбите си за молитва… Хвани дрехата му и не го пускай, докато той не те благослови. Той ще оправи деня ти. ”

Това, което научих, беше, че въпреки че исках да угодя на Бог, Божият план за молитва беше да бъде във връзка с мен. Тъй като през целия си ден създавах място, за да говоря с Бог, станах по-добра за продължителни периоди от време.

Стиховете днес ни показват, че дори Исус се нуждаеше от време с Отца, докато беше тук на земята. Ако Месията има нужда от това време, и ние също се нуждаем от него. Така че позволете ми да ви насърча да намерите време, за да говорите с вашия добър Баща, защото, както писа Милър, това ще промени вашия ден и начина, по който го виждате.

Британи 

Brittany Salmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подобни Библейски курсове

Получавайте актуализации на блога

Най-скорошен