В краката му

„През онези дни Исус се изкачи на планината да се помоли и прекара цяла нощ в молитва към Бога.“ – Лука 6:12

 

Обичам Исус и Неговата човечност, докато е на земята, ме кара да Го обичам още повече. Той беше напълно Бог и напълно човек. И тези факти доставят толкова много радост на сърцето ми и правят моето християнско ходене по-лесно. Исус можеше да избере друг живот. Но Неговият живот ми показва как мога да живея в дълбоко общение с Бог и как мога да бъда като Исус; истински последовател на Бог. Нищо друго не ми доставя толкова много радост.

Исус беше изправен пред греха и не падна, така че аз мога да бъда изправена пред греха и да не падна. Той накара хората да Го разберат погрешно, включително семейството Му, и Той не ги отряза. Вместо това Той обичаше и правеше каквото можеше за тях. Когато моделирам живота си след Исус, мога също да живея с трудни хора, да ги обичам и да ги насочвам към спасение. Исус имаше крадец и предател като ученик. Той знаеше, че Юда ще го предаде. Но Той все още живееше и ходеше с Него. Той не използва Своята божественост, за да убие Юда, Той обичаше всички, които идваха около Него. Заслужаващи и незаслужаващи. Всъщност грешниците бяха приятели на Исус.

 

Исус ни показа, че е възможно да бъдем хора, да се сблъскаме с най-лошото и въпреки това да изберем да живеем живота си по такъв начин, че да носи слава на Бог.

 

В нашето четене днес Исус отделя време за молитва. Той се изкачи на планината и прекара цяла нощ в разговор с баща Си. Чудя се какво казваше Той на Своя Отец. Какъв беше разговорът им? Исус е Бог, но Той все още се молеше. След като Исус приключи с молитвата, Той избра Своите ученици и изнесе една от най-осезаемите проповеди за това как да живеем за Бог.

 

Исус оцеля тук на земята, като беше в близко общение с Отец. Чрез Неговия пример научаваме, че ако искаме да оцелеем в този свят, ние също трябва да се молим и да бъдем в близко общение с Отец. Исус не беше над молитвата, нито ние сме. Исус говори с Отец, преди да избере учениците Си, показвайки ни, че трябва да говорим с Бог, преди да вземем решения. Той не просто продължи напред и направи каквото иска. Той признава суверенитета на Отец над Него.

 

Иска ми се да мога да бъда такава всеки ден от живота си, да не се осмелявам да излизам сама, а да моля Бащата за напътствие. Исус го направи и аз също трябва. Смирението на Исус в отношенията с Отец трябва да бъде копирано от всички нас, които казваме, че сме последователи на Бог.

 

Докато четете стиховете за днес, молете Бог да роди в сърцето ви желание да бъдете като Исус. Той беше достатъчно смирен, за да знае, че се нуждае от Отец и отделяше много време, за да прекарва време в молитва, признавайки нуждата Си от Отец.

 

Нека винаги да бъдем намирани в нозете на Бог, независимо от колко време сме вярващи. Нека никога не „пораснем“ толкова много, че да се впуснем в проблемите на живота, без да се консултираме с Него.

 

 

С любов,

Ебос   

Ebos Aifbouhokhan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подобни Библейски курсове

Получавайте актуализации на блога

Най-скорошен