Издигаме сърцата си към нашия велик Бог

Телефонът ми започна да звъни и аз го вдигнах, за да прочета много обезкуражаващо съобщение. Някой, когото обичах, беше в беда. Само няколко дни по-рано моят приятел беше освободен от болницата, след като се пребори с COVID. Мислех, че е минал трудната част и се е прибрал, но той се обърна към най-лошото и беше откаран по спешност обратно в спешното отделение. Животът му пак висеше на косъм. В следващите дни горещо се молех Бог да обърне нещата и да излекува този съпруг и баща на три деца. Лекарите могат да поставят диагноза и да направят това, което е човешки възможно да се излекува, но само свръхестествен Бог може да вдъхне живот обратно в дробовете ни.

Начина, по който реагираме, как се държим, във време на болка и трудности, говори много на хората в света около нас. Научих много от изпълнената с вяра реакция на сплотеното семейство на този мъж. По време на молитвена среща в Zoom, майка му изповяда, че вярва в силата на молитвата. Колкото повече се молеше тя, толкова повече чувстваше Божия мир. Тя гледаше единствено на Бог да привдигне сина й от болничното му легло, за да може той да проповядва Божията слава. Един ден по-късно нейната публикация в Instagram гласеше: „Благодаря Ти, че ме задържа, Господи. Ти си моята сила.”

Виках “Алелуя”, когато само 48 часа по-късно, телефонът ми избухна от страхотни новини. Мъж, който прекара 18 дни интубиран, сега дишаше сам, обядваше и молеше да говори със съпругата си. Лекарят от интензивното отделение го нарече чудо.

Няма друг като нашия Бог.

Теологът Осуалд Чембърс сподели мъдър съвет относно молитвата: „Ние сме склонни да използваме молитвата като последна мярка, но Бог иска тя да бъде първата ни линия на защита. Ние се молим, когато не можем да направим нищо друго, но Бог иска да се молим, преди да направим каквото и да било.”

Когато започваме всеки нов ден, като вдигаме очи към нашия велик Бог, врагът на нашите души не може да грабне сърцата ни и да ни държи в робство на страх и съмнение. Признанието, че имаме нужда от Бог за този ден, привежда волята ни в съответствие със суверенната цел на Всемогъщия. Не гледаме новините да ни дадат голямата картина на нашия свят. Ние викаме към нашия всезнаещ Господ за мъдрост.

Ние не зависим от фондовия пазар за сигурност. Знаем, че единствено Йехова Ире е нашият Снабдител. Ние няма да предадем сърцата си на пътищата на този свят. Ние въздигаме Царя на царете над всичко останало. Нищо на земята не може да се сравни със славата на нашия Бог. С предадени сърца можем да изберем да поставим нашите обезкуражаващи емоции, разочарования и несбъднати мечти на олтара на молитвата. Когато казваме: „Боже, Ти си по-велик дори от това“, нашата тревога отмива и поклонението укрепва нашата решимост да продължим напред с вяра.

Вместо да бъдем затрупани от това, което не можем да променим или контролираме, можем да споделим нашата нужда от Божията помощ и да вярваме, че Той ще се бори за нас. Нашите обстоятелства може да се променят, но нашият Бог никога не се проваля. Нашият верен Бог царува над всички и Неговите планове за нас не могат да бъдат осуетени от човешките планове.

Приятелю, животът ни никога не виси на косъм. Ние винаги сме държани в Божиите всемогъщи ръце. Можем да вярваме, че нашият Отец винаги отговаря със сила на това, което Му шепнем в нашите молитви. Той е състрадателен Бог, който чува нашите викове и ни дава силата Си да се срещаме всеки ден. Нека направим молитвата наш първи отговор и да почитаме нашия могъщ Бог с напълно отдадени сърца.

Лили Дънбар

Lyli Dunbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подобни Библейски курсове

Получавайте актуализации на блога

Най-скорошен