Характерът Му ми дава увереност

Спомням си че като дете ходих на детски лагер заедно с баща ми. Едно от заниманията беше да се изкачим заедно по двоен прът. Ако никога не сте били на такъв лагер, това е висок дървен прът с метални куки открай докрай, на които да поставиш краката си, докато се изкачваш. Един по един, двама души се изкачват по този дървен прът и трябва да застанат заедно на малка платформа на върха. След това, при броене до три, и двамата скачат едновременно от платформата, като се доверяват на предпазните ремъци. Целта е и двамата да се хванат за трапец на няколко фута и след това да направят едно или две издърпвания.

Честно казано в началото се уплаших. Истината е че ме е страх от височини! Никога не съм обичала влакчетата в увеселителните паркове, въпреки че обичах да ходя на такива места. В онзи момент направих това упражнение с изкачването, въпреки моя страх, защото знаех, че няма да съм сама. Татко щеше да бъде с мен. Дори и уплашена, без да знам какво ще се случи при следващата ми стъпка, аз се изкачвах по този нестабилен стълб, с пълна, свръхестествена увереност, защото знаех кой е баща ми. Знаех, че ако падна, татко ще бъде зад мен, за да ме хване. Знаех, че ако се съмнявам в себе си, татко ще бъде до мен, за да ми помогне да бъда смела. Знаех, че ако искам да се откажа, татко ще бъде там, за да ме изведе до върха. Знаех, че мога да бъда спокойна, защото татко беше с мен.

Може би имаш или си имал татко като моя, и си се чувствал неудържимо смел, когато той е наоколо, и си вярвал с цялото си сърце, че заедно с татко ще можеш да направиш всичко. Или може би баща ти не е бил до теб, когато си бил дете и не знаеш какво е да имаш земен татко, който те кара да се чувстваш обичан и насърчен. Но искам да знаеш, приятелю, че без значение как си израснал, ти винаги си имал Небесен Баща, Който е най-съвършената версия на всеки земен баща, който някога си срещал. Неговата цел, от началото на сътворението, е да те осинови. Той е постигнал тази цел чрез Христос Исус, когато предал Своя единороден и единствен Син за нас, за да можем да бъдете с Него завинаги (Ефесяни 3:11, Йоан 3:16).

Ако си приел Исус Христос като твой Господ и Спасител, сега ти имаш сигурен достъп до Бог по всяко време на деня и Той те кани да дойдеш при Него и да излееш сърцето си пред Него. Поради кръвта на Христос, ти имаш Баща и най-добър приятел и това е Бог. Можеш свободно да се приближиш до трона на Бог, с увереност поради това, което Исус е направил за теб. Това приближаване се нарича молитва.

Ако си престанал да идваш уверено при Бога в молитва или изобщо си престанал да идваш в Неговата тронна зала, аз искрено съжалявам за това. Съжалявам, ако обстоятелствата в животът ти са се превърнали в гиганти, които те заобикалят, задушават те и крадат радостта ти, ограбват спокойствието ти, разрушават отношения и отнемат живота ти. Може би това е причината да загубиш увереност и да отклониш поглед и забравиш кой е твоят баща? Мога ли да ти напомня кой е Той в момента?

Той е Този, Който те нарича Свой и се радва на това. Той е Този, Който плаче с теб, защото знае какво е да си човек. Той е Този, който обещава да бъде до теб по всяко време, Този, чиято любов е по-голяма от греховете ти, и Този, Който даде всичко, за да разбереш колко дълбоко си обичан.

На онзи стълб, въпреки че не знаех какво ще се случи, знаех, че не трябва да се страхувам, защото баща ми ще бъде с мен на всяка крачка. Ти също можеш да имаш тази увереност. Дори когато не знаеш какво ще се случи утре, можеш да влезеш с увереност в присъствието на Бог, Той е нашият Помощник, Той никога няма да ни напусне или изостави, Той е с нас, Той ще се грижи за нас и Той ни обича независимо от всичко . Когато се изкачваш по стълба на живота, страхувайки се да не направиш грешна стъпка, стъпи с вяра и скочи, помни Кой стой до теб: Могъщ Воин, който може да избави, Един, който винаги се радва с теб, обновява те чрез Своята любов и вика от радост над теб (Софония 3:17).

Когато насочим погледа си към това кой е нашият Бог, а не към това кои сме ние или как изглежда нашето обстоятелство, ще имаме живот в изобилие, неописуема радост и поразителен мир. Бог се наслаждава на всеки детайл от живота на любимите Си деца и Негови деца сме ние с вас.

Молитвата ми е да имаме винаги ясна, точна представа за характера на нашия Авва, Отец Бог. Неговият характер е причината да имаме увереност, когато се приближаваме до Него. Можем да се молим с увереност и без съмнение, защото знаем кой е нашият Отец.

Грейс Ан Хопкинс 

Grace Ann Hopkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Подобни Библейски курсове

Получавайте актуализации на блога

Най-скорошен